Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο μεγαλύτερος προπονητής του κόσμου

Είναι ο Άλεξ Φέργκιουσον ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών; Βρίσκομαι στη...δυσάρεστη θέση (ως οπαδός της Λίβερπουλ)να παραδεχθώ ότι είναι.... Και υπ αυτή την έννοια θεωρώ ότι με την αποχώρηση του απ τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
1) Τελειώνει μια ολόκληρη εποχή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 2) Πρέπει να πιάσει αμέσως δουλειά ο ιστορικός του αθλήματος για να αξιολογήσει το μέγεθος της παρουσίας και της προσφοράς του Σκωτσέζου μάνατζερ μέσα στο ποδοσφαιρικό σύστημα της υφηλίου.
Το πρώτο επιχείρημα που επικαλείται κανείς για να "ανακηρύξει" τον Σερ Άλεξ "best ever"είναι προφανέστατα οι τίτλοι που κατέκτησε με τους «κόκκινους διαβόλους». Παρά ένας....πενήντα!!! Αυτό είναι όμως το εύκολο, το αυαταπόδεικτο. Όχι ότι δεν του πρέπει αποδοχή φυσικά..... Εγώ θα σταθώ αλλού. Και με όλο τον σεβασμό και στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ αλλά και στους θιασώτες της (ιστορικά και στατιστικά απολύτως αποδεδειγμένης) άποψης ότι η ομάδα είναι πάντα πιο μεγάλη απ’ τα πρόσωπα, θα πω τούτο: Ο Άλεξ Φεργκιουσον αποδείχθηκε αν όχι μεγαλύτερος,τουλάχιστον "ισοβαρής" του brant που κλήθηκε να υπηρετήσει. Συγγνώμη κύριοι αλλ αυτό πιστεύω. ´Οτι δηλαδή η Μαντσετσρ Γιουνάιτεντ (παρότι είχε γίνει ήδη θρύλος λόγω δυστυχήματος κτλ όταν την ανέλαβε ο αποχωρήσας σήμερα προπονητής της) δε θα ήταν το οικουμενικό μέγεθος,το παγκόσμιο κλαμπ που είναι σήμερα αν δεν είχε την τύχη,την ευτυχία και την ευλογία να κουμαντάρεται από έναν μάνατζερ αυτής της κλάσης,αυτού του βεληνεκούς.
Αλλωστε και μόνο τα χρόνια της παραμονής του στη MAN-UN "δηλώνουν"όχι απλά την αξία,αλλά το μεγαλείο της managerial δυνατότητας του εκπληκτικού αυτού τύπου ο οποίος κατάφερνε πάντοτε να είναι πιο μπροστά απ το σήμερα και -ως εκ τούτου-να διασφαλίζει την επόμενη αλλά και τη μεθεπόμενη μέρα της εταιρείας.Της πιο γνωστής φίρμας στον παγκόσμιο αθλητισμό μαζί με τους Γιάνκις της Νέας Υόρκης. 
Ο Φέργκιουσον (με τη βοήθεια φυσικά άριστων επαγγελματιών του αθλητικού μάρκετινγκ)κατάφερε τρία πράγματα:1)Πήρε όλους τς διαθέσιμους ποδοσφαιρικούς τίτλους σ επίπεδο συλλόγων.2)Μέσω των τίτλων και των διακρίσεων έφερε στα ταμεία της ομάδας πολλά χρήματα και στις εξέδρες του Ολντ Τράφορντ δεκάδες χιλιάδες κατόχους διαρκείας.3)Ανέπτυξε (παράλληλα με το άριστο σκάουτινγκ της ομάδας)και τα τμήματα υποδομής διαβάζοντας άριστα τα σημεία των καιρών.
Κι έτσι εκτός από πρωταθλήματα και κύπελλα κέρδισε και το σεβασμό φίλων κι αντιπάλων σ όλη την οικουμένη κατακτώντας την παγκόσμια πρωτιά στο πάνθεον των προπονητών.Γιατί(και σόρι που δε....θ αλλάξω άποψη)αυτός είναι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον,γέννημα-θρέμμα της Γλασκώβης:Ο Μεγαλύτερος προπονητής του κόσμου..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates