Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σχολείο στο Τέξας θα παρακολουθεί τους μαθητές μέσω RFID


Φαίνεται ότι ορισμένα σχολεία στο Τέξας έχουν πρόβλημα με τα μαθηματικά τους και δεν αφορά τα παιδιά, αλλά τους διευθυντές των σχολείων. Χάνουν τους μαθητές τους και έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια νέα τεχνολογία για την παρακολούθησή τους.
Έτσι λοιπόν σχολεία στο San Antonio αποφάσισαν  να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία<…>
και να εισάγουν τσιπ RFID στις ταυτότητες των μαθητών τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο μαθητής.
Η λογική των σχολείων φαίνεται να είναι αρκετά απλή. Οι μαθητές εξαφανίζονται και αυτό..
κοστίζει χρήματα. Καταγράφονται στην αρχή κάθε ημέρας, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουν τι σκαρώνουν στη συνέχεια.
Έτσι, η νέα τεχνολογία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα σχολεία John Jay High School και Anson Jones Middle School.
Οι γονείς φαίνεται να είναι διχασμένοι όσον αφορά αυτό το θέμα. Κάποιος μπορεί να καταλάβει σίγουρα τις ανησυχίες τους, αλλά τα σχολεία υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία αυτή θα εφαρμόζεται μόνο όταν τα παιδιά θα βρίσκονται εντός της περιμέτρου του σχολείου.
Ωστόσο, μετά από περιπτώσεις όπως αυτή στη Φιλαδέλφεια, όπου ένα σχολείο δέχθηκε μήνυση επειδή κατασκόπευε ένα μαθητή εκτός Πανεπιστημίου, κάποιοι γονείς σίγουρα θα ανησυχούν ότι τα παιδιά τους θα παρακολουθούνται και μετά.
Η χρήση όμως των τσιπ RFID, δεν σημαίνει ότι θα προσφέρει απόλυτη ασφάλεια. Τι θα συμβεί αν μια ταυτότητα κλαπεί; Τι θα συμβεί αν το σύστημα παραβιαστεί από κάποιον hacker, που θα μπορεί κυριολεκτικά να παρακολουθεί τις κινήσεις όλων των παιδιών;

www.secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates