Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Ηλεκτρική ενέργεια από τους πεζούς παράγουν τα λαστιχένια πλακάκια

Ηλεκτρική ενέργεια με τα πόδια τους θα παράγουν αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης.Σε αυτό θα βοηθήσουν είκοσι λαστιχένια πλακάκια που θα τοποθετηθούν σε έναν από τους διαδρόμους περιπάτου του εμπορικού κέντρου...Westfield Stratford στο ανατολικό Λονδίνο. Τα πλακάκια φυσικά δεν είναι διακοσμητικά. Έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν την κινητική ενέργεια των 40 εκατομμυρίων πεζών, που υπολογίζεται ότι περπατούν πάνω σε αυτό τον διάδρομο κάθε χρόνο, παράγοντας εκατοντάδες κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από τα βήματα.


Η παραγόμενη ενέργεια εκτιμάται ότι είναι αρκετή για τα καλύψει τον εξωτερικό φωτισμό του εμπορικού κέντρου σε ποσοστό 50%.


Τα πλακάκια μελλοντικά σχεδιάζεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία με μαζική συγκέντρωση περαστικών, όπως για παράδειγμα σε σταθμούς του μετρό, στάσεις λεωφορείων, αεροδρόμια, σχολεία, μεγάλους εμπορικούς δρόμους κλπ.


www.trelokouneli.gr

1 σχόλια:

Aboutnet Internet web services in Greece είπε...

Βρείτε πολλά Μικροόργανα Προϊόντα σαν Στρώματα ασκήσεων , Γάντια , Μπάλες γυμναστικής, Οργανα ισορροπίας , Ζώνες - Σορτσ εφίδρωσης , Bαράκια- Αλτήρες και πολλά άλλα

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates