Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο Μακρόν ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας με 65,1%

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των exit polls που τον φέρνουν νικητή στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για μια «νέα σελίδα στη
μακρά ιστορία της Γαλλίας. Μιας σελίδας όπου ξαναβρίσκουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη», με την Ευρώπη συνολικότερα να πανηγυρίζει αφού η ακροδεξιά  Μαρίν Λεπέν είχε ξεκαθαρίσει ότι αν εκλεγόταν πρόεδρος, θα οδηγούσε τη Γαλλία εκτός ευρώ..
Ο προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ανεξάρτητος υποψήφιος Μακρόν εξελέγη ένατος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών υπερίσχυσε της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν.
Με τις κάλπες κλειστές από τις 7 ώρα Ελλάδας, τα πρώτα exit polls δίνουν ποσοστό 65,1 % στον Μακρόν και ποσοστό 34,9% στη Λεπέν, με τη συμμετοχή να μη φθάνει στα υψηλά επίπεδα του πρώτου γύρου και να κυμαίνεται γύρω από το 25%.
Οι πρώτες προβολές των αποτελεσμάτων έκαναν χιλιάδες Γάλλους να σπεύσουν στο Λούβρο παηγυρίζοντας για τη νίκη του Μακρόν -ή και την ήττα της Λεπέν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates