Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Οι πιο άντρες τρώνε καυτερά φαγητά

Οι πιο άντρες τρώνε καυτερά φαγητάΓνωρίζατε ότι ο ανδρισμός ενός άντρα μπορεί να «μετρηθεί»… με βάση τα φαγητά που προτιμά; Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από τη Γαλλία, τα «άλφα αρσενικά»… προτιμούν τα καυτερά. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της
Γκρενόμπλ, που διεξήγαγαν την έρευνα, βρήκαν ότι οι άντρες που αντέχουν τις πολύ καυτερές γεύσεις, τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους. Η τεστοστερόνη είναι γνωστό ότι κάνει τους άνδρες πιο τολμηρούς, επιθετικούς και σεξουαλικά ενεργούς. Μάλιστα, όσοι εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα τείνουν να είναι πιο κυρίαρχοι, ή με άλλα λόγια το «άλφα αρσενικό» μιας ομάδας.
Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι τρώγοντας καυτερά φαγητά οι άντρες μπορεί να ενισχύουν τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στον οργανισμό τους, καθώς -όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί- οι πιπεριές τσίλι έχει φανεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στα ποντίκια. «Καταδείξαμε ότι υπάρχει μια θετική σχέση ανάμεσα στην τεστοστερόνη και την ποσότητα καυτερής σάλτσας που κατανάλωσαν εθελοντικά και αυθόρμητα οι συμμετέχοντες. Η μελέτη μας παρέχει νέα δεδομένα για τη βιολογία της προτίμησης των τροφίμων, επεκτείνοντας την κατανόηση της σχέσης μεταξύ των ορμονικών διεργασιών και της πρόσληψης τροφής» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Laurent Begue, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Η χημική ουσία καψαϊκίνη, που περιέχεται στις πιπεριές τσίλι, «ενώνεται» με τους υποδοχείς πόνου και προκαλεί το χαρακτηριστικό αίσθημα καψίματος. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί αλλαγές στον οργανισμό, όπως αύξηση των καρδιακών παλμών, του ρυθμού της αναπνοής και απελευθέρωση ενδορφινών και αδρεναλίνης. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Physiology and Behavior.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates