Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ξεκινάει η Γιουροβίζιον στις 5 Μαρτίου

Σε ρυθμούς Γιουροβίζιον εισέρχεται από την Τετάρτη 5 Μαρτίου η Δημόσια Τηλεόραση καθώς εκείνη την ημέρα, στις 19.30, θα μεταδοθούν τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια, σε ειδική εκπομπή της ΔΤ, με παρουσιάστρια την 
Ανδριάνα Μαγγανιά (ενώ ραδιοφωνικώς θα ακουστούν από την πρωινή ζώνη του Πρώτου προγράμματος).

Στη συνέχεια, την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 21.30, θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός τελικόςγια το κομμάτι που θα εκπροσωπήσει την ΔΤ/ΝΕΡΙΤ στον 59ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη.

Η εκδήλωση θα γίνει σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πειραιώς και το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα προκύψει από ψηφοφορία (50- 50) τηλεθεατών και κριτικής επιτροπής.

Τις προσεχείς ημέρες, η ΔΤ θα «ανεβάσει» ειδικό σάιτ για τις υποψηφιότητες της ελληνικής συμμετοχής και με θεματική για τα 40 χρόνια της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στον ευρωπαϊκό τραγουδιστικό θεσμό.

Η Ελλάδα εξάλλου κληρώθηκε στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Η εκπροσώπηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (την ελληνική διοργάνωση συζητείται να αναλάβει το μουσικό κανάλι MAD TV, όπως και πέρσι) θα γίνει στο δεύτερο μέρος του δεύτερου ημιτελικού.

Η τελική σειρά εμφάνισης, σύμφωνα με τον OGAE Greece (επίσημο ελληνικό φανκλάμπ του θεσμού), θα αποφασιστεί από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης αργότερα, όταν θα έχουν γίνει γνωστά όλα τα τραγούδια.

Αναλυτικά η κλήρωση έχει ως εξής:


Α’ Ημιτελικός (6 Μαΐου) – Πρώτο μέρος: Σουηδία, Αλβανία, Ισλανδία, Ρωσία, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Εσθονία.

Α’ Ημιτελικός (6 Μαΐου) – Δεύτερο μέρος: Βέλγιο, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Άγιος Μαρίνος, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία.

Β’ Ημιτελικός (8 Μαΐου) – Πρώτο μέρος: Νορβηγία, Ισραήλ, Γεωργία, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Μάλτα.

Β’ Ημιτελικός (8 Μαΐου) – Δεύτερο μέρος: ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία, ΕΛΛΑΔΑ, Ελβετία.

Οι ιδρυτικές χώρες του θεσμού (ενισχύουν και οικονομικά τη διοργάνωση) δηλαδή οι Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία – γνωστές και ως «BIG 5» (μετέχουν απευθείας στον τελικό)- με την διοργανώτρια Δανία, είναι υποχρεωμένες να δείξουν τον έναν από τους δύο ημιτελικούς και να ψηφίσουν σε αυτόν. 

Κατόπιν κλήρωσης, οι κρατικές τηλεοράσεις των Ισπανίας, Γαλλίας, Δανίας θα μεταδώσουν τον πρώτο ημιτελικό και εκείνες των Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας τον δεύτερο ημιτελικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates